Wild spotten op de Veluwe

In september is het een en al liefde op de Veluwe, hertenbronst! De herten strijden om de gunst van de hinden. Het imponeren van de rivalen met het zogenaamde burlen en hun enorme lichaamskracht een spectaculair. En dat maakt september een fantastische maand voor het spotten van wild en dus voor een bezoek aan Otterlo op de Veluwe.

Er zijn een aantal manieren om van ons Grand Cafe Hotel Kruller de ‘wilde bewoners’ van de Veluwe te ontdekken:
Met de boswachter
– Georganiseerde excursie op Nationaal Park de Hoge Veluwe of via Natuurcentrum Veluwe
Segway wildlife tour
Veluwe Safari Express
– De Big Five route om gegarandeerd wild te zien start recht voor onze deur.

Komt u 3 dagen genieten van deze mooie natuursverschijnselen? Reserveer dan het Kruller Nature arrangement. U ontvangt van ons een mooie strippenkaart om te zorgen dat u niets mist.

Edelherten

De meeste kans om edelherten te zien heb je in de vroege ochtend. Dan zoeken ze open plekken op om te grazen. Loop heel stilletjes naar zo’n bosweide. Liefst tegen de wind in. Draag geen opvallende kleding en ga stil zitten tussen de bomen. Grote kans dat de herten al grazend dichterbij komen. Maak geen onverhoedse beweging, want dan zijn ze weg.

Damherten

Damherten zijn vrij makkelijk te zien, ook overdag als je je rustig gedraagt. Ze komen onder meer voor in het Deelerwoud op de Veluwe.

Zwijnen

De meeste kans om wilde zwijnen te zien heb je in de ochtend- en avondschemering, wanneer de alleseters op pad gaan om voedsel te zoeken. De Veluwe is in Nederland hun grootste leefgebied.

Reeën zien

Wie zich rustig gedraagt, kan op talrijke plekken in de natuur reeën zien. Speur ’s morgens vroeg of in de avond eens langs bosranden of op andere open plekken waar mals groen te vinden is. De kans is groot dat je vroeg of laat een ree ziet.