Fietsen op de Veluwe

De Veluwe staat bekend als een van de mooiste fietsgebieden van Nederland, kom daarom fietsen op de Veluwe! Kies een van de geweldige fietsroutes, klim op de fiets en geniet van de bossen, vennetjes, heidevelden, stuwwallen en grootse natuur. In Otterlo vindt u fietsknooppunt 31 bij Grand Cafe Hotel Kruller. Via de fietsknooppunten kunt u zelf uw eigen fietsroute samenstellen, rekening houdende met gewenste bezienswaardigheden, elektrische oplaadpunten en afstanden. Toch tippen wij u graag op enkele routes.

Bossen en heidevelden rondom Otterlo

De gevarieerde natuur in de Hoge Veluwe zorgt ervoor dat er hier veel verschillende dieren en planten voorkomen. Zo leven er wilde zwijnen in dit gebied en je vindt er ook herten en otters. In de bomen en op de heidevelden kun je raven spotten en de zeldzame korhoen komt er ook voor. Er valt kortom genoeg te zien en te beleven op deze route van 21km. Het startpunt van de route ligt bij ons Grand Cafe en vanuit hier maak je een rondje door een deel van het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Smaak van Van Goghroute

Hoewel Vincent van Gogh nooit in Otterlo heeft gewoond, is Otterlo meer dan wie dan ook verbonden met deze schilder. In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Deze fietsroute is gebaseerd op etenswaren die Van Gogh gebruikte in zijn werken. Deze route gaat brengt kunst, natuur, historie en voedsel op unieke wijze bij elkaar gedurende 46km.

Rust & Ruimte bij Radio Kootwijk

Radio Kootwijk is imposant, bijzonder en in alle jaargetijden een bezoek waard. Geniet tijdens deze route van glooiende bossen, heidevelden en de Veluwse heideschapen.
De route is 54km.