Joseph Roulin

Joseph Etienne Roulin (Lambesc, 4 april 1841 – Arles, 1903)
Joseph Roulin is als enige in het rijtje van Grand Café Hotel Kruller geen kunstenaar. Waarom is er dan wel een kamer naar hem vernoemd in Kruller? We vertellen het je!

Joseph Roulin was een postbeambte die werkte op het station van Arles. Kunstenaar Vincent van Gogh komt daar vaak om schilderijen op te sturen naar Theo, zijn in Nederland wonende broer. Roulin woont vlak bij Van Gogh en ze worden vrienden.

Vincent maakt een portret van Jospeh en stopt hier niet na één schilderij mee. Hij maakt er meerdere en zelfs ook van de vrouw en kinderen van Joseph. In totaal maakt Vincent maar liefst twintig portretten van de familie Roulin.

Joseph Roulin en het Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum zijn dus geen werken te vinden die geschilderd zijn door Roulin, hij was tenslotte een postbeambte. Maar er hangt wel een portret van Joseph Roulin geschilderd door Van Gogh. Het is een bijzonder schilderij met veel kleur en bloemenpracht. Natuurlijk is de bijzondere baard van Roulin de blikvanger in het schilderij.

Overnachten in de Joseph Roulin-kamer in Grand Café Hotel Kruller

Bezoekt u het Kröller-Müller Museum en wilt u daarna overnachten op de Veluwe? Overnacht dan in onze Joseph Roulin-kamer. De kamer is op de eerste verdieping aan de voorzijde van het hotel gelegen. De kamer beschikt over 2 bedden van 90 cm en is geschikt voor maximaal drie personen. Daarnaast beschikt onze Joseph Roulin kamer over een balkon. De badkamer is uitgerust met een toilet, wastafel, föhn en dubbele regendouche.

Overnachten in onze Joseph Roulin-kamer nabij het Kröller-Müller Museum?

U kunt bovenaan deze pagina een reservering maken of neem telefonisch contact met ons op via: +31(0)318 591 231