Johannes Vermeer

Johannes Vermeer (Delft, 31 oktober 1632 – Delft, 15 december 1675)
Johannes Vermeer is een van de meest bekende schilders uit de Nederlandse geschiedenis. Als er bij zijn naam geen belletje gaat rinkelen, dan vast wel bij de namen van zijn schilderen zoals 'Het Melkmeisje' of het 'Meisje met de parel'. Vermeer werd geboren in Delft en is hier de rest van zijn leven gebleven. Tijdens zijn leven schilderde hij veel, toch liet hij minder dan 40 werken achter. Dit kwam niet alleen omdat hij niet heel oud is geworden, maar Vermeer streefde zo naar perfectie dat er ontzettend veel tijd in eens schilderij ging zitten.

Vermeer trouwde in 1653 met Catharina Bolnes. Hierna kreeg hij een atelier op de eerste verdieping in het huis van zijn schoonmoeder aan de Oude Langendijk. Samen met Bolnes kreeg hij maar liefst 11(!) kinderen.

Naast een paar landschappen die Vermeer heeft geschilderd, waren het vooral mannen en vrouwen die bezig waren met dagelijkse bezigheden die hij afbeeldde. Lezende personen of mannen en vrouwen die huishoudelijke taken verrichtten of musiceren.

Wist u dat ...

... Vermeer pas veel later echt beroemd werd. Zijn schilderijen werden eerst aan anderen toegeschreven. Pas in de jaren 70 van de 19e eeuw werd hij eigenlijk herontdekt.

Overnachten in de Johannes Vermeer-kamer in Grand Café Hotel Kruller

Onze Vermeer-kamer is een Middeltype kamer op de eerste verdieping en aan de voorzijde van het hotel gelegen. De tweepersoonskamer beschikt over 2 bedden van 90cm en de badkamer is uitgerust met een toilet, wastafel, föhn en regendouche.

Overnachten in onze Johannes Vermeer?

U kunt bovenaan deze pagina een reservering maken of neem telefonisch contact met ons op via: +31(0)318 591 231