Claude Monet

Claude Monet (Parijs, 14 november 1840 - Giverny, 5 december 1926)
Als een van de belangrijkste schilders van het impressionisme heeft Claude Monet zijn sporen in de kunstwereld zeker verdiend. Zijn schilderij 'Impression soleil levant' heeft er zelfs voor gezorgd dat deze stijl van schilderen impressionisme is genoemd.

Monet begon met schilderen bij de Zwitserse kunstschilder Charles Gleyre. Hij gaf les aan de jonge kunstenaar in spe.

Monet heeft ook enkele bezoeken aan Nederland gebracht. Deze bezoeken hebben ervoor gezorgd dat er wel meer dan 40 schilderen zijn die hij in ons land maakte. Vooral Amsterdam was bij hem favoriet om te schilderen, maar ook typische Nederlandse taferelen, zoals molens, schepen en tulpenvelden. Hoewel de locaties van de schilderen vaak nog wel herkenbaar zijn, zien veel van zijn schilderijen er tegenwoordig heel anders uit doordat er zoveel gebouwd is in Nederland.

Wist u dat ...

... Claude Monet op een zeker moment een boot liet bouwen. Een boot? Jazeker, daarmee is het voor hem mogelijk om overdekt vanaf het water de omgeving te schilderen. Door op een boot te schilderen kan hij perfect van verschillende kanten de effecten van het licht op het water en landschap weergeven.

Onze favoriete quote van Monet:

'I must have flowers, always and always.'

Claude Monet en het Kröller-Müller Museum

Het werk van Monet hangt in musea over de hele wereld. In het Kröller-Müller Museum hangen enkele werken van de beroemde kunstschilder. We gokken erop dat zijn Le bateau-atelier dat ook in het museum hangt ook vanaf zijn boot geschilderd is. Hij geeft op dit schilderij de kalmte van het water weer op een zomerse dag.

Overnachten in de Monet-kamer in Grand Café Hotel Kruller

Onze Monet-kamer is een kamer van het type Middel en is gelegen aan de achterzijde op de eerste verdieping van Hotel Kruller. De kamer beschikt over twee bedden van 90 cm. en is geschikt voor maximaal 3 personen. Er is snelle wifi aanwezig, een bureau met comfortabele stoel en een flatscreen tv. De badkamer is uitgerust met een toilet, wastafel, föhn en een regendouche.

Overnachten in onze Monet-kamer nabij het Kröller-Müller Museum?

U kunt bovenaan deze pagina een reservering maken of neem telefonisch contact met ons op via: +31(0)318 591 231