Wat is er te doen op de Veluwe?

Agenda met activiteiten en evenementen in en rondom Kruller

In de omgeving van Grand Café Hotel Kruller is elke dag veel te beleven. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe, Museonder, Jachthuis Sint Hubertus, Kröller-Müller Museum en Het Nederlands Tegelmuseum zijn een greep uit de activiteiten die je kunt ondernemen, maar er zijn ook speciale activiteiten en evenementen in en rondom Grand Café Hotel Kruller. Ontdek hier alle actuele activiteiten en evenementen!

Tentoonstellingen en activiteiten in het Kröller-Müller Museum

25/01-30/08/2020

Parels uit het Verre Oosten

Deze tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum toont de hoogtepunten uit de collectie Chinese kunst van het museum.

Een minder bekende passie van Helene Kröller-Müller was het verzamelen van Chinese kunst, van blanc de Chine porselein tot kunstewerken uit vroege dynastieën.
Meer informatie ...

01/02-13/09/2020

Niet met zoveel woorden

Tentoostelling in het Kröller-Müller Museum met werken waarbij woorden, letters, zinnen en tekstfragmenten een prominente rol spelen.

Er hangen onder andere bekende kunstwerken van diverse kunstenaars als Robert Barry, Marcel Broodthaers, Herman de Vries, Joseph Kosuth en Bruce Nauman.
Meer informatie ...

02/05-06/09/2020

Paint it Black

Zwart water (1964) van Armando is het middelpunt van de tentoonstelling Paint it black in het Kröller-Müller Museum. Een bassin gevuld met water in een vrijwel volledig verduisterde ruimte.

Naast Zwart water zijn diverse werken uit de collectie van het museum te zien waarin zwart de hoofdrol speelt.
Meer informatie ...

05/06-13/09/2020

Drie solo's met Sonsbeek

In het kader van de tentoonstelling sonsbeek2020 heeft het Kröller-Müller Museum conservator Bonaventure Ndikung gevraagd om een tentoonstelling samen te stellen.

Ndikung introduceert in drie solotentoonstellingen het werk van Sedje Hémon, Imran Mir en Abdias do Nascimento.
Meer informatie ...

18/04-04/10/2020

Anne Geene Accumulation of things

Anne Geene (Breda, 1983) verzamelt, telt, meet en fotografeert de natuur. Ze selecteert bladeren, takjes, grassprieten, maar ook foto’s van vogels en kevers, op basis van hun eigenaardigheden.

In Vestibulum 4 staat de menselijke verzameldrift centraal en neemt Geene begrippen als bezit, compleetheid, selectie en verlangen onder de loep.
Meer informatie ...