Agenda


In de omgeving van Grand Cafe Hotel Kruller valt vanalles te beleven. Op 950m vindt u Nationaal Park De Hoge Veluwe met het Museonder en Jachthuis Sint Hubertus. Tevens ligt ons hotel naast het Kröller-Müller Museum en Het Nederlands Tegelmuseum. Fietsen en wandelen kan volop dankzij het knooppuntensysteem en bijvoorbeeld de kindvriendelijke Big 5 route. Hieronder tippen wij u graag op alle speciale evenementen.

18
augustus

Live muziek met Anne van Londen

Geniet van een rondje Otterlo per fiets of te voet, want ook Boerderij De Waldhoorn en Theeschenkerij De Mossel hebben live muziek deze middag tussen 14.00 - 17.00 uur.

21-24
augustus

Wings Of Freedom 2019

In 2019 is het 75 jaar geleden dat Operatie Overlord, de codenaam van de Westerse geallieerden, op 6 juni 1944 is gestart om uiteindelijk West-Europa te bevrijden. Het zou uiteindelijk een heel gevecht zijn en Operatie Market Garden zou de geschiedenisboeken in gaan als de grootse luchtlanding ooit. Om de opmars goed te ondersteunen werden op diverse plaatsen tijdelijke vliegvelden aangelegd die heel slagvaardig bleken te zijn en een grote bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding; dat is Wings of Freedom 2019.

25
augustus

Krullers Borrel & Bites 'Seafood Festival'

De nieuwe Borrel & Bites staat ingepland. Op 25 augustus serveren wij zomerse cocktails, heerlijke wijnen en bites voor zwoele zomer middagen. Anne van Londen komt ons wederom verblijden met zomerse klanken en uiteraard wordt ook weer aan de kinderen gedacht. Lees meer onder de volgende link >>

19 september

27 oktober

Opening schuilkelder Kröller-Müller

In opdracht van Helene is al in 1939 begonnen met de bouw van een schuilkelder in een zandduin op de Veluwe, maar als de oorlog uitbreekt zijn de werkzaamheden nog niet klaar. Op 22 juli 1940 wordt de hele collectie daarin ondergebracht. Het museum is voornemens ‘de bunker’ waar de kunst van Helene tijdens de oorlog opgeslagen is geweest, open te stellen voor publiek van medio september tot eind oktober 2019 op donderdag t/m zondag van 11.00 – 15.00 uur en in april en mei in 2020. Dit is in de geschiedenis nog niet eerder gebeurd. Meer weten?

21
september

Luchtlandingen op de Ginkelse Hei

Net als tijdens Operatie Market Garden in 1944, droppen vliegtuigen ruim 1000 parachutisten boven de Ginkelse Heide. Tijdens de Airborne Luchtlandingen en Herdenking herdenken we de dappere strijders die 75 jaar geleden voor onze vrijheid vochten. In aanwezigheid van de laatste veteranen worden met de herdenking om 11:00 uur de gebeurtenissen en slachtoffers herdacht bij het Airborne monument. Dit evenement is geschikt voor jong en oud en gratis toegankelijk.

26 oktober

Pegasus Wandeling

Ter herinnering... in de nacht van 22 op 23 oktober 1944 werd operatie Pegasus 1 uitgevoerd. Deze werd uitgevoerd om ondergedoken militairen in veiligheid te brengen na de mislukte Slag om Arnhem in september 1944. Ieder jaar weer wordt dit groots herdacht, waarvan deze wandeltocht een onderdeel is. Bij deze wandeling wordt u met historische voertuigen teruggebracht naar de start.