Weer of geen weer, de Veluwe is altijd een goed idee!

Of het kwik nou bijna de 40 graden aantikt of dat het met bakken uit de lucht komt, op de Veluwe is altijd wel een activiteit te plannen dat past bij het weertype. Aangezien het de laatste tijd vrij nat is, geven we graag wat leuke tips om eropuit te trekken wanneer het regent.

Kröller-Müller Museum

We beginnen gelijk met een inkoppertje: het Kröller-Müller Museum. Slenter uren door het museum en laat het buiten lekker gieten. Volg een audiotour en kom alles te weten over de werken die er in het museum te bewonderen zijn.

In het Kröller-Müller Museum vindt u de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast ziet u er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Het Nederlands Tegelmuseum

Otterlo heeft een minder bekende, maar bijzondere parel, Het Nederlands Tegelmuseum. Klei ... Tegels ... Keramiek Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design.

Escapreroom

Een leuke activiteit waar u wel flink uw hersens moet laten kraken? Duik dan eens een escapreroom in!

Bij Otterlo Events kunt u kiezen uit twee verschillende escaperooms. Bij 'Het uur van de Wolf' willen ze gaan starten met het kappen van een mooi groot stuk bos. Er zijn vermoedens dat de wolf zich hier gevestigd heeft. Toon aan dat de wolf hier zit en houd het kappen tegen!

Bij de Escapre Room Dakar bent u een deelnemer in de wereldberoemde Dakar Rally, verliest u een fractie van een seconde uw concentratie en u crasht. De auto ligt volledig op z'n kant en het is aan u om hieruit te ontsnappen.

Bioscoop

Iets waar u misschien niet direct aan denkt wanneer u naar de Veluwe gaat, maar waarom niet naar de film? Vanuit Otterlo kunt u naar een Pathé of Vue in Arnhem, maar ook naar Ede of naar het De Lieve Vrouw Theater en Filmhuis in Amersfoort. Keus genoeg!

Airborne Museum Oosterbeek

Airborne Museum 'Hartenstein' in Oosterbeek bij Arnhem over de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag, heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, uitrustingsstukken, interviews, foto’s en video’s. Het museum bevat naast de tentoongestelde collectie tevens de met prijzen bekroonde Airborne Experience, waar bezoekers zelf in de voetsporen treden van een soldaat. Aan de Arnhemse Rijnkade, tegenover de John Frostbrug, beschikt het museum ook over het informatiecentrum, Airborne at the Bridge, over de Slag om Arnhem.

Burgers' Zoo

Dit is Burgers' Zoo! Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt.

Naast de Bush, anderhalve hectare tropisch regenwoud, is er een Mexicaans-Amerikaanse rotswoestijn (Desert), koraalrif in de Indopacifische Oceaan (Ocean), savannevlakte met o.a. giraffes en neushoorns (Safari) en Maleis regenwoud (Rimba) en een overdekte Mangrove van de wereld.

Jachthuis Sint Hubertus

Het Jachthuis is één van de belangrijkste monumenten in ons land. In het Jachthuis worden rondleidingen verzorgd door de vijf belangrijkste vertrekken.

In het noorden van Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt het Jachthuis Sint Hubertus, op de plek die door mevrouw Kröller-Müller is bepaald. Architect H.P. Berlage ontwierp het totale exterieur, interieur en de omgeving voor één van de belangrijkste monumenten van ons land. In het Jachthuis worden rondleidingen verzorgd door de vijf belangrijkste vertrekken. Tijdens de rondleidingen wordt verteld over de geschiedenis, de architectuur en de kunst in het Jachthuis.

Voor de echte bikkels

Sommigen deinzen niet terug voor een beetje regen of wind. Regenpak en laarzen aan en gewoon gaan! Voordeel: het zal lekker rustig zijn tijdens het wandelen! Of wat dacht u van mountainbiken? Dat kan ook zeker met regen, lekker door de blubber en door de plassen. Waarom ook niet?!

Grand Café Kruller

Mocht u echt liever de deur niet uit willen, dan ploft u toch gewoon neer in ons grand café. Pak een boek uit de bibliotheek of een spel uit de spelletjeskast, vraag onze gastvrouw of heer om u een kop warme chocomelk met extra veel slagroom te brengen, zak lekker onderuit en geniet van het moment voor uzelf.