Kröller-Müller Museum

Kröller-Müller Museum

Onze naam ‘Kruller’ is geen toeval. Onze beste buur is het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Wat ons betreft een absolute aanrader wanneer u een of meerdere dagen in Otterlo verblijft.

In het Kröller-Müller Museum vindt u de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast ziet u er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Een van Europa’s grootste beeldentuinen
In een van de grootste beeldentuinen van Europa staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Een extra tip
Wist u dat er over Vincent van Gogh in 2017 de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld is uitgekomen? Loving Vincent.
Het verhaal is als volgt: net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival.
Momenteel is de film hier helaas niet meer in de bioscoop te zien, maar wij willen u de trailer niet onthouden.