Nationaal Park De Hoge Veluwe

Grand Cafe Hotel Kruller ligt op slechts 950m van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Nationaal Park De Hoge Veluwe is één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland. U vindt er maar liefst 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur.

De 3 belangrijkste pijlers van Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn

Natuur en Landschappen
Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe kent een actief natuurbeheer. Dit betekend dat er wordt ingegrepen in de natuur. Zonder ingrijpen wordt het landschap steeds uniformer met als gevolg dat een steeds kleinere groep planten en dieren zich er kan handhaven.

Historische Verhalen
Nationaal Park De Hoge Veluwe is de unieke nalatenschap van een van de meest markante echtparen uit de Nederlandse geschiedenis: Anton en Helene Kröller-Müller. Vanaf 1909 begon Anton stapsgwijs stukken grond aan te schaffen om zijn liefde voor de natuur en de jacht zelf te kunnen ondersteunen. De familie Kröller-Müller was daarmee de belangrijkste grootgrondbezitter op de Veluwe, op alleen de koninklijke familie na. Nadat het landgoed werd omrasterd liet Anton er, met oog op de jacht, edelherten, wilde zwijnen en moeflons uitzetten. Er liepen zelfs ook enige tijd kangoeroes

Kunst en Architectuur
Jachthuis Sint Hubertus en het Kröller-Müller Museum zijn de meest bekende uitingen van kunst en cultuur op Het Park. Het standbeeld van Generaal De Wet op het Otterlose Zand is ook bijzonder indrukwekkend evenals de overige 20 rijksmonumenten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]